10 NOVEMBER IS HET DE DAG VAN DE MANTELZORG.

Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ruim twintig jaar geleden nam Mantelzorg NL het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit.
Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering. Als landelijke organisatie ondersteunt Mantelzorg NL deze initiatieven. (1/3)
Wat is mantelzorg? Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. Hoeveel mensen verlenen mantelzorg? 1 op de 3 Nederlanders (16+) gaven in 2016 mantelzorg (circa 4,4 miljoen mantelzorgers). (2/3)
750.000 mantelzorgers geven zowel langdurig (meer dan 3 maanden) als intensief (meer dan 8 uur per week) hulp.
8,6% van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast (380.000 mantelzorgers). Ongeveer vijf of op de zes mantelzorgers geniet van de leuke momenten van het zorgen. 1 op de 6 werknemers combineert betaald werk met mantelzorg.

Bron: Mantelzorg NL. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Maywood - Just A Little Bit Of Love

Laden...

Laden

Laden…