30 MEI HERSTELCAFÉ INLOOP IN BUURTHUIS AGORA.

Wat is het Herstelcafé?

Plek om te praten

Herstelcafé is een plek waar mensen samen komen om te praten over psychische aandoeningen of kwetsbaarheden en het herstel hiervan. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen in behandeling zijn, of naasten of familie van iemand met een psychische kwetsbaarheid. Maar ook vrienden, vrijwilligers en mensen die werkzaam zijn in de sociale sector, zijn welkom. Het is voor iedereen!

Het wordt georganiseerd door de ervaringsdeskundigen van GGZWNB. Ervaringsdeskundigen zijn mensen die zelf een psychische kwetsbaarheid hebben (gehad) en hier mee om hebben leren gaan. Zij zijn grotendeels hersteld en zetten hun eigen ervaringen in om anderen te helpen die hetzelfde doormaken.

Ervaringsdeskundigen kunnen werken binnen de GGZ op bv klinische afdelingen en FACT teams, maar ze zijn ook te vinden in de wijken met inlopen voor alle burgers.

We gaan het hebben over thema’s die te maken hebben met psychische kwetsbaarheden en herstel. Wat is goed voor je herstel, hoe kom je tot herstel, wat als het even niet lukt. En alles daaromheen.

Vaak nodigen wij sprekers uit die iets komen vertellen, dit kunnen mensen uit het werkveld zijn, en/of ervaringsdeskundigen die hun verhaal vertellen. Daarna is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, soms doen we dit door middel van een kleine activiteit.

Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee en een koekje.

Kom je ook?!

Lijkt het je leuk om hierover ook mee te praten (of alleen te luisteren), kom dan langs bij het herstelcafé! De inloop start tussen 19.00 – 19.15 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Er is een vrije in- en uitloop. Dus het geeft niet om wat later aan te sluiten of eerder te vertrekken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…