AANTAL FYSIOTHERAPIEPRAKTIJKEN IN NOORD BRABANT.

Noord-Brabant telt – relatief gezien – een laag aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn hier 6,2 praktijken te vinden. Dit aantal ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat – in aanloop naar de Nationale Dag van de Fysiotherapeut – eigen gegevens en data van het CBS analyseerde.

(1/3)
Zo weet niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.
(2/3)
Per gemeente zijn er grote verschillen te zien in het aanbod fysiotherapiepraktijken. In Oosterhout is het aanbod fysiotherapiepraktijken het meest schaars: per 10.000 inwoners zijn hier 2 praktijken te vinden. De grootste uitschieter in Noord-Brabant is de gemeente Heusden, waar per 10.000 inwoners 10,5 praktijken zijn. Breda en Valkenswaard en Rucphen scoren goed ten opzichte van het aantal inwoners.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Swoop - Mag Ik Je Kussen

Laden...

Laden

Laden…