ANWB START FIETS-INZAMELINGSACTIES IN NOORD-BRABANT

De ANWB vraagt met het Kinderfietsenplan inwoners van Noord-Brabant om fietsen die niet meer gebruikt worden in te zamelen tijdens de actiedag of aan te melden via anwb.nl/kinderfietsenplan.

Dat het aantal aanvragen voor kinderfietsen snel toeneemt merken ook de vrijwilligers bij de lokale fietsinzamelpunten en werkplaatsen. “Een eigen fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend door de financiële situatie thuis. Een eigen fiets is waardevol voor een kind, het geeft zelfstandigheid en vrijheid, ze kunnen zelf naar school, vrienden of andere activiteiten fietsen. Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen veilig deelnemen in het verkeer.

Het ANWB Kinderfietsenplan, opgericht in 2015, stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fiets te doneren aan kinderen die vanwege de financiële situatie thuis geen eigen fiets hebben. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Geholpen door ANWB-vrijwilligers en lokale maatschappelijke organisaties krijgen ongebruikte fietsen een tweede leven. Via partners zoals Leergeld Nederland worden de fietsen geschonken aan kinderen die deze het hardst nodig hebben. De ANWB ondersteunt deze maand de campagne ‘Geen kind achterop!’ van Leergeld Nederland, in dit kader worden meerdere fietsinzamelingsacties georganiseerd.

Zaterdag 18 juni is de fietsinzameling aan de Antiloopstraat 75 in Breda van 10.00 tot 15.00 uur

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
17:05 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)
17:05 Doe Maar with 1 Nacht Alleen (03:50)
17:09 Burdy with Op De Tandem Naar Marokko (02:29)

Now on air:

Larry Finnegan with Seven Lonely Days

Next on air:
17:15 Hans Snoek with Meisje (Blijf vannacht bij mij) (03:27)
17:18 Culture Club with Time (Clock Of The Heart) (03:27)
17:21 Hans Vermeulen with Just a friend (03:17)

Laden...

Laden

Laden…