UIEN-QUICHE
Springvorm van 24 cm doorsnee
Ingrediënten:
Deeg:
250 gr bloem, 125 gr boter, 1 ei, 1/4 thl zout, 2 el water.
Vulling:
500 gr uien,2 eieren, 200 ml slagroom, 100 ml melk.
Nootmuskaat, peper en zout, klontje boter.
Doen:
Kneed alles voor het deeg, leg deeg 1 uur in koelkast.
Schil de uien, snij in ringen, smelt klontje boter in koekenpan.
Bak uien met peper en zout, laat in vergiet uitlekken en afkoelen.
Verdeel het deeg op de bodem van de springvorm en de randen tot de helft ongeveer.
Verdeel de uien over de bodem.
Klop de eieren, room, melk, nootmuskaat, zout en peper los en giet over de uien.
Bak 45 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat 10 min staan en dien op.
Laat op mijn Instagram: barbarakooktgraag, weten of je het gemaakt hebt.
De kroon op mijn werk!
recept en foto’s: Barbara Jansen