BELASTINGDIENST HELPT WONINGEIGENAREN.

Beter inzicht in fiscale gevolgen van het kopen van een woning. Bij het kopen van een eigen woning komt veel kijken ook op fiscaal gebied. De Belastingdienst krijgt dan ook veel vragen van woningeigenaren over onder andere de hypotheekrenteaftrek en de aftrek posten voor het af- of oversluiten van de hypotheek. Het kopen van een woning leidt helaas ook vaak tot fouten in de aangifte.

(1/3)
Daarom start de Belastingdienst dit najaar een campagne om woning eigenaren goed op weg te helpen met hun belastingzaken. Als ik mijn hypotheek oversluit, hoe moet ik dat dan doorgeven aan de Belastingdienst? Hoe vraag ik hypotheekrenteaftrek aan? Of hoe zet ik die juist uit? Welke kosten van de koop van een eigen woning zijn aftrekbaar? Waar vul ik ze in?

(2/3)
De Belastingdienst heeft voor woning eigenaren een speciale checklist ontwikkeld. Samen met de informatie op belastingdienst.nl/koopwoning geeft dit hen beter inzicht in waar ze allemaal aan moeten denken bij het doen van de belastingaangifte en het aanvragen of wijzigen van de voorlopige aanslag. En hoe zit het als ik tijdelijk twee woningen heb?

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…