BIETEN-GEITENKAASTAARTJES MET PASTINAAK EN RUCOLA.

Ingrediënten: 500 gram kleine, gekookte rode bietjes, 4 rode uien, 400 gram pastinaken, 1 citroen, 6 middelgrote eieren, 200 ml. magere melk, 80 gram geraspte belegen 50+ geitenkaas, 65 gram pijnboompitten, 75 gram rucola, 1 eetlepel olijfolie, peper. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bietjes in plakken van een ½ cm en de uien in dunne, halveringen. Schil de pastinaak en snijd er, met een kaasschaaf, lange linten van. (1/3)
Meng de groenten en verdeel dit over vier eenpersoons- ovenschaaltjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop de eieren los in een kom met de melk, de helft van de kaas, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en een beetje peper. Verdeel het mengsel over de groenten en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taartjes te donker worden. (2/3)
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten in 3 minuten, goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Meng de rucola met de pijnboompitten en olie. Breng op smaak met peper.

EET SMAKELIJK

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…