BOEK 75 JAAR VRIJHEID.

Op maandag 23 november a.s. om 10.30 uur krijgt wethouder Laura Matthijssen van auteur Nick Brouwer het boek 75 jaar vrijheid, het persoonlijke verhaal van inwoners uit de gemeente Rucphen aangeboden. Dit vindt plaats om 10.30 uur in het gemeentehuis van Rucphen. Het boek is geschreven in opdracht van de gemeente Rucphen om de herinnering aan de oorlogsjaren levend te houden.

(1/3)
In het boek vertellen 31 inwoners uit onze gemeente hun persoonlijk relaas over deze tijd. Het geeft een goed beeld van deze donkere jaren uit onze geschiedenis: de beperking van de vrijheid, de zorg voor het dagelijks bestaan, zoals voldoende voedsel, kleding enz., de angst om iets te doen dat niet geoorloofd was en waar zware straffen op stonden, de angst om naar Duitsland gezonden te worden.

(2/3)
Kortom: een mooie, ontroerende, maar vooral indrukwekkende weergave van deze oorlogsjaren in onze gemeente. Belangstellenden kunnen het boek tegen betaling van € 7,50 afhalen in het gemeentehuis op maandagochtend 30 november, op dinsdagochtend 1 december en op woensdagochtend 2 december tussen 09.00 en 12.00 uur. Hiervoor dient wel een afspraak te worden gemaakt via 0165-349500.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…