BOEK- EN FILMBESPREKING UIT COULEUR LOCALE VAN 1 JUNI.

BOEK- EN FILMBESPREKING UIT COULEUR LOCALE VAN 1 JUNI.

BOEKBESPREKING

HISTORISCHE FICTIE.

De auteur is V.E. Schwab en de titel is: HET ONZICHTBARE LEVEN VAN ADDIE LA RUE en heeft 576 blz.
Frankrijk 1714. Als Adeline La Rue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens wordt vervult maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven en wordt vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar het huis uit. Zo begint Addie aan een betoverend avontuur dat door eeuwen en continenten gaat. Van de 18e eeuwse salons in Parijs, tot de straten van het moderne New York. Addie leert overal overleven. Terwijl haar tijdgenoten de geschiedenis ingaan, leidt Addie een onopgemerkt bestaan. Tot ze op een dag een boekhandel binnenstapt, en iemand haar voor de eerste maal in driehonderd jaar herkent…

BIOGRAFIE

De auteur is Serhi Roedenko en de titel is: ZELENSKY de biografie, en heeft 224 blz.
De charismatische Oekraïnse president die sinds de inval van het Russische leger op 24 februari 2022 niet meer weg te denken is van voorpagina’s en beeldschermen. Met zijn vastberaden houding motiveert en verenigt hij volk en strijdkrachten. Wie is deze man die voorheen werkte als komiek en televisieproducent. Zelensky is altijd een talentvol persoon geweest, die ondanks zijn showkwaliteiten,vol ernst zijn pad gekozen heeft. Op Oudjaarsavond 2018 stelt hij zich kandidaat voor het presidentschap en wint na een bewogen campagne. In weerwil van alle tegenslagen probeert Zelensky langzaam maar zeker Oekraïne vooruit te helpen, tot hij door de omstandigheden wordt gedwongen het spel te verleggen naar een ander doel: het voortbestaan van zijn land.

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in Cineservice Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

ACTIE/AVONTUUR met als titel: JURASSIC WORLD: DOMINION en in 2 en 3D te bekijken.
Een groots en adembenemend avontuur dat zich afspeelt 4 jaar na de verwoesting van Isla Nublar. Dinosaurussen leven- en jagen nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd word duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

DRAMA met als titel; DE SON VIVANT.

Voor meer trailers en info kijk je op; www.c-cinema.nl

In de Utopiazaal van het Markland College, Pagnevaartweg 7 te Oudenbosch is op donderdag 2 juni om 20.15 uur de film; ALI & AVA te zien.
Ali heeft altijd een goed humeur, en als kleine huisbaas bekommert hij zich om zijn huurders. Hij maakt contact met de uit Ierland afkomstige Ava en het klikt meteen tussen de twee. Ali & Ava is een optimistische en romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De muziek van o.a. The Specials en Bob Dylan dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

Voor meer info en trailers kijk je op www.filmtheaterfanfare.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…