BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 11 MEI.

BOEKBESPREKING

HUMORISTISCH VERHAAL.

De auteurs zijn Margôt Ros en Jeroen Kleijne en de titel is: ZEG MAAR AGAATH en heeft 256 blz. Na het overlijden van haar man besluit de 78 jarige Agaath haar villa in Amsterdam-Zuid te ontruimen. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van de 18 jarige vakkenvuller Karim, die nog geen idee heeft wat hij met zijn leven wil. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennis maken met hiphop, en zij leert hem Arabisch. Dan vindt Karim een stapel oude liefdesbrieven. Wie is die mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen haar grote liefde op te sporen?

ROMANTISCHE ROMAN

De auteur is Charlotte de Monchy en de titel is: WIE WAAGT DIE WINT en heeft 320 blz.          Lizzy verlangt naar een sprankelend leven, en intussen schaamt ze zich dood voor haar baan als marketeer bij ‘Man van Nu’, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Ze woont nog steeds in haar uitgeleefde studentenflat. Ze is dat inmiddels ontgroeid, maar haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig is ze nog steeds bevriend met Celeste, een oudere dame die ze leerde kennen tijdens haar studenten bijbaan in de zorg. Ze is geschokt als ze het bericht krijgt dat Celeste is overleden, maar haar ook haar kapitale grachtenpand nalaat. Het blijkt dat ze deze erfenis moet delen met Tobias de onbekende kleinzoon van Celeste. Lizzy wil het oude huis opknappen, maar Tobias wil als koele zakenman het huis zo snel mogelijk verkopen. Lizzy zet alles op alles om hem op andere gedachten te brengen, en komt tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen om ooit echt gelukkig te worden.

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in Cineservice Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

DRAMA met als titel: A CHIARA.

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de 18e verjaardag van hun dochter Giulia. Op het vrolijke feest wordt gedanst en is er een gezonde rivaliteit tussen de jarige en haar 15 jarige zusje Chiara. Alles verandert als de volgende dag Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt. De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat het kost weten wat er gebeurd is. Ze ontrafelt geheimen van haar vader over zijn banden met de maffia, waardoor ze gedwongen wordt te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wilt.

DRAMA met als titel: C’MON C’MON.

Radiojournalist Johnny is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. Johnny neemt zijn neefje mee op een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans en ontpopt zich als een ware surrogaatvader. Zo ontstaat er langzaam een unieke band tussen de twee.

HORROR/DRAMA met als titel; FIRESTARTER.

ACTIE/AVONTUUR/KOMEDIE met als titel; EVERYTHING-EVERYWHERE-ALL AT ONCE.

Voor meer trailers en info kijk je op; www.c-cinema.nl

In de Utopiazaal van het Markland College, Pagnevaartweg 7 te Oudenbosch is op donderdag 12 mei om 20.15 uur de film GROSSE FREIHEIT TE ZIEN.

Anno 2022 kan je jezelf moeilijk voorstellen dat (ook nog) in het naoorlogse Duitsland homoseksualiteit er voor kon zorgen dat je in de gevangenis terecht kwam. Dat overkomt Hans telkens weer, nadat hij in de oorlog ook al in Auschwitz heeft gezeten. Wanneer hij een cel moet delen met Viktor, een veroordeelde moordenaar, maakt het er niet gemakkelijker op. Bij het jarenlange verblijf in de gevangenis ontstaat er toch een wederzijds respect en zelfs een band tussen de twee.

Voor meer info en trailers kijk je op http://www.filmtheaterfanfare.nl

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…