BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 16 MAART 2022.

KINDERBOEK

De auteur is Christina Wahldén en de titel is; DE TULPENJONGEN en heeft 200 blz.

De oorlog is net voor bij in de herfst van 1945, en de elfjarige Wim mag na de hongerwinter naar Zweden om aan te sterken. Hij gaat daar bij een gezin wonen die 5 kinderen, een hond en een kat hebben. Onderweg naar Zweden toe ziet hij vele verwoestingen van de oorlog, maar in Zweden is alles nog heel en netjes. Toch heeft Wim moeite om te wennen, hij praat geen Zweeds en in zijn nare dromen is de oorlog nog niet voorbij. Zal het hem lukken om zich er toch thuis te gaan voelen?

De Tulpenjongen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Willem die net als zo’n 10.000 andere kinderen van 8 tot 12 jaar naar Zweden werd gestuurd om aan te sterken na de oorlog. Een stukje geschiedenis waar nog niet veel over geschreven is…

HIMALAYA THRILLER

De auteur is Amy McCulloch en de titel is; ADEMLOOS en heeft 416 blz.

De carrière van Cecily Wong zit in het slop, dus als ze een uitnodiging krijgt voor een expeditie om een van de hoogste bergen ter wereld te beklimmen, neemt ze de uitnodiging met beide handen aan.

Vanaf het begin dat de kleine expeditie aan de klim begint gebeuren er vreemde dingen. Er vindt een diefstal plaats en er gebeurt een ongeluk. Dan vindt Cecily een mysterieuze boodschap op haar tent. Er is een moordenaar op de berg…, en hoe hoger ze komen, hoe gevaarlijker de klim wordt. Ze moeten nóg meer op elkaar vertrouwen. Maar dan vindt Cecily het eerste lichaam…

boekbespreking

FILMBESPREMING

De volgende films zijn te zien in Cineservice Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

HORROR met als titel; X

In 1979 is een groep jonge pornofilmmakers op zoek naar een spannende locatie voor hun nieuwe film. Ze vinden een afgelegen ranch in Texas die bewoont word door een ouder boerenechtpaar, die grote interesse tonen in hun jonge bezoekers. Maar zodra de avond valt, slaat hun nieuwsgierigheid om in iets gruwelijks, en moet de wanhopige crew vechten voor hun leven.

DOCUMENTAIRE met als titel; HERR BACHMANN UND SEINE KLASSE.

Dieter Bachmann is zo’n docent die je zelf had willen hebben. Met zijn AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan als een leraar. Hij is betrokken bij al zijn leerlingen en laat ze in hun waarde. Op een onorthodoxe manier probeert Bachmann zijn leerlingen zich thuis te laten voelen in de Duitse industriestad, die veel inwoners kent met allerlei culturele achtergronden, en biedt hen zicht op een betere toekomst. Deze meer dan 3 uur durende intieme documentaire, pakt je als kijker volledig in en laat je nooit meer los.

DRAMA/MUSICAL met als titel; WEST SIDE STORY.

De nieuwe verfilming van de bekende musical speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde.

Voor meer trailers en info kijk je op; www.c-cinema.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
11:03 Frans Vergouwen with Muziekparadijs3 (52:26)

Now on air:

Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant

Next on air:
11:59 Koen Witteveen with Samen (03:06)
12:02 Carl Perkins & Duane Eddy & Mavericks with Matchbox (06:18)
12:08 J-Jingle with Sweeper kort goedemiddag 1 (00:03)

Laden...

Laden

Laden…