BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 18 MEI.

BOEKBESPREKING

LEVENSVERHAAL

De auteur is Adrie Stander en de titel is; MIJN DEUR STAAT ALTIJD OPEN en heeft 105 blz.

Sinds 1972 lijdt Adrie Stander aan MS en intussen is dit overgegaan in MS progressief. Samen met zijn vrouw hebben ze het leven gevierd met een lach en soms een traan. Ondanks tegenslagen in het leven komen er ook positieve kanten van hun leven aan bod. Dit is Adrie zijn tweede en laatste boek tevens als afscheid omdat hij uitbehandeld is. Zondag 22 mei wordt dit boek uitgegeven op adres: Beukenlaan 14 te Bergen op Zoom, met daaromheen een muzikale omlijsting van diverse artiesten.

NOVELLE

De auteur is Simone Atangana Bekono en de titel is; ZO HOOG DE ZON STOND.

Kunstenares Sonny keert in de zomer terug naar haar geboortedorp om aan een fotoreeks te werken. Myrthe een basisschoolvriendin nodigt haar uit om samen op haar ouderlijk huis te passen. In villa ‘In ’t Huuske’ schuilen ze voor de hittegolf die het land teistert. De vraag is of het buiten aangenamer is dan binnen, in de huiveringwekkende koelte. Langzaam raakt Sonny de grip op de realiteit kwijt- door de vele wijn, de slapeloze zomernachten en Myrthes onvoorspelbare gedrag in de unheimische villa die een eigen wil lijkt te hebben, en weigert Sonny te laten vertrekken.

boekbespreking

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in Cineservice Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

BALLET met als titel; HET ZWANENMEER alleen in Roosendaal.

Dit klassieke sprookje beeldt de strijd uit tussen goed en kwaad en de poging om alles met liefde te overwinnen. Je ziet de magie van de meren, bossen en paleizen die tot leven worden gebracht in schitterende ontwerpen van John Macfairlane en een sublieme partituur van Tsjaikovski. Het orkest is het Royal Opera House.

DRAMA met als titel; MINCEMEAT. alleen in Roosendaal en Bergen op Zoom.

ACTIE/DRAMA met als titel; TOP GUN MAVERICK. vanaf 24 mei te zien.

Voor meer trailers en info kijk je op; www.c-cinema.nl

In de Utopiazaal van het Markland College, Pagnevaartweg 7 te Oudenbosch is op donderdag 19 mei om 20.15 uur de film; NOBODY HAS TO KNOW te zien.

Phil is een 55-jarige Waal, die is geëmigreerd naar het Schotse Hebriden eiland Lewis. Hij moet herstellen na een hersenbloeding, maar het geheugenverlies lijkt permanent: hij is een groot deel van zijn verleden kwijt. Millie, de dochter van Phils baas heeft met hem te doen en wil hem wel begeleiden bij het opnieuw opbouwen van zijn leven. Ze vertelt hem zoveel mogelijk over zijn verleden, liefhebberijen en dergelijke. Na een tijd vertelt ze hem ook dat ze voor zijn beroerte een geheime relatie hadden, maar is dat wel zo…en waarom moest die geheim zijn?

Voor meer info en trailers kijk je op www.filmtheaterfanfare.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:58 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

Frans Vergouwen with Muziekparadijs3

Next on air:
11:55 Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant (03:33)
11:59 Koen Witteveen with Samen (03:06)
12:02 Carl Perkins & Duane Eddy & Mavericks with Matchbox (06:18)

Laden...

Laden

Laden…