BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 4 MEI.

BOEKBESPREKING

OORLOGSROMAN

De auteur is Rachel van Charante en de titel is; HET GRACHTENHUIS en heeft 336 blz.

Het is 1942 en Heleen woont tijdelijk bij haar ouders in Lochem, nadat haar man is omgekomen aan het front. Ze wil terug naar Amsterdam, en als ze de kans krijgt bij een groot advocatenkantoor als secretaresse aan de slag te gaan, bedenkt ze zich geen moment. Al gauw komt Heleen erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk. Wil ze wel voor zo iemand werken? Tegelijk beseft ze dat ze misschien wel invloed kan hebben, en haar Joodse vriendin kan helpen. Een levensgevaarlijke tijd breekt aan want Heleen moet cruciale keuzes maken, terwijl ze niet goed weet wie ze nog kan vertrouwen.

THEMABOEK

De auteur is Eva Jinek en de titel is; DROOM GROOT en heeft 224 blz.

Eva Jinek interviewt in dit boek haar selectie van pioniers en rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn daarover te vertellen welke strijd daaraan vooraf ging. Het gaat over onzekerheid en eenzaamheid, je kind, of het verlies van je gezondheid, seksisme, vooroordelen, een troosteloze jeugd of een verlammende schaamte. Over dit alles zijn ze kwetsbaar en eerlijk. Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren. Blijf dromen…droom groot, want dat doen zij ook.

boekbespreking

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in Cineservice Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

ROMANTISCH DRAMA met als titel; NOBODY HAS TO KNOW.

Na een hersenbloeding wordt Phil, een Waalse man die op een afgelegen Schots eiland woont wakker. Milly de dochter van Phils baas ontfermt zich over hem, om die weer aan zijn eigen leven te laten wennen. Ze vertelt waar hij vandaan komt, waar hij wel en niet van houdt, en dat ze een geheime verhouding hadden. Het is weer voorzichtig aftasten, maar gaandeweg geven ze zich aan elkaar over. Oude liefde roest immers niet. Maar was het wel oude liefde?

ROMANTISCHE KOMEDIE met als titel; FOODIES.

Sam is een populaire foodblogger die graag een eigen kookboek wil schrijven. Als ze per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van een gepassioneerde chef, en dat ook nog degene is waar ze verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Nu komt de kans op een relatie waar ze helemaal zichzelf kan zijn behoorlijk op het spel te staan.

ACTIE/AVONTUUR/SCIENCE FICTION met als titel; DOCTOR STRANGE IN DE MULTIVERSE OF MADNESS.

DRAMA met als titel; HYTTI NRO 6.

KOMISCH DRAMA met als titel; THE DUKE.

Voor meer trailers en info kijk je op; www.c-cinema.nl

Donderdag 5 mei is er om 20.15 uur in de Utopiazaal van het Markland College te Oudenbosch de Première van de film; ICH BIN DEIN MENSCH.

Alma gaat meewerken aan een onderzoek, dat is een mooie gelegenheid om haar wetenschappelijk onderzoek bij het Pergamon museum in Berlijn te financieren. Ze hoeft alleen maar 3 weken samen te leven met een levensechte robot, die helemaal weet hoe in te spelen op haar persoonlijke behoeftes en karakter. De makers denken een doorbraak te kunnen maken met de productie van dergelijke robots. Dat er in het begin wat programmeerfoutjes zijn neemt Alma voor lief, want ze weet dat haar mechanische ‘perfecte levenspartner’ tot het uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken, want zo is hij immers geprogrammeerd.

Voor meer info kijk je op; www.filmtheaterfanfare.nl

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
17:20 Highway with Huil Maar Niet (02:58)
17:23 J-Jingle with Sweeper 1064 altijd nieuws altijd muziek (00:14)
17:23 Nelis Heesbeen with Speel Nog Een Keer (03:34)

Now on air:

Kevin Madero with Miljoenen Nachten

Next on air:
17:30 Racey with Lay Your Love On Me (03:05)
17:33 Ria de Schutter with info de Achtertuin Etten-Leur R. 31072024 (00:42)
17:34 Swoop with Mag Ik Je Kussen (03:25)

Laden...

Laden

Laden…