BOMEN OVER BOMEN.

Bomen kleden het landschap aan. Zij remmen de wind waardoor de schade aan gebouwen en gewassen beperkt kan blijven. Leveren met hun bladgroen zuurstof, nemen jaarlijks C0 2 en 100 gram fijnstof op. De CO 2 gebruikt de boom om hout en wortels te maken. Leveren bloesem, zaden en vruchten op. Bij regenbuien en zonneschijn schuilen we graag onder een boom. Ook dieren doen dit graag.

(1/3)
Bij zonnewarmte zoeken we verkoeling onder een boom die blijkt dan plots de beste parasol te zijn. Zij bieden voedsel, schuil en nestgelegenheid voor vele dieren.
Bomen leveren hout met vele toepassingen. Bedenk eens in je huis wat er zou gebeuren als je al het aanwezige hout zou weghalen. Als in de herfst de bomen hun blad laten verkeuren vinden we dit machtig mooi.

(2/3)
Zeuren over bladafval heeft weinig zin omdat dit een jaarlijkse cyclus is.
Een bladhoop in je hof geeft ruimte aan kikkers, padden, salamanders en soms egels om er de winter door te komen. Merels, lijsters en roodborstjes draaien iedere dag bladeren om, omdat zij door hebben dat onder de bladeren regenwormen, pissebedden en ander eetwaar verborgen zit. Kompost bestaat voor een deel uit bladeren.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…