BRABANTSE VROUW KIEST VOOR RUGGENPRIK.

Vrouwen in Brabant kiezen relatief vaak voor een ruggenprik tijdens de bevalling. Het gaat hierbij om de zogenaamde epidurale ruggenprik. Van 2015 tot en met 2019 koos ruim 26% van de Brabantse vrouwen voor epidurale pijnstilling tijdens hun bevalling. Tijdens de ruim 840 duizend bevallingen die van 2015 tot en met 2019 plaatsvonden in Nederland, koos 20,1 % van de vrouwen voor een ruggenprik.
(1/3)
De epidurale ruggenprik is de meest effectieve vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling, met geringe kans op complicaties. De prik kan elk moment tijdens de bevalling worden toegediend. De ruggenprik wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Vrouwen die kiezen voor deze pijnstilling betalen hiervoor geen eigen risico. De vrouwen die in het ziekenhuis bevielen kozen 86,1 % een ruggenprik.

(2/3)
In Noord-Brabant werden van 2015 tot en met 2019 ruim 118 duizend kinderen geboren, waarvan 86,3 % in het ziekenhuis. Dit is hoger dan het landelijk gemiddelde van 84,4 %. In dit jaar werd 86,4 % van de kinderen in het ziekenhuis geboren. Op provinciaal niveau zijn er grote verschillen wat betreft de keus voor epidurale pijnstilling bij de bevalling.

(3/3)

Geïnteresseerden kunnen aanvullende informatie lezen over het onderzoek op: https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/onderzoek/stijging-ruggenprik

Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…