CBR EN VVN ZETTEN NIEUWE STAP IN VERKEERSVEILIGHEID.

Rijswijk/Amersfoort, 25 november 2020 – Het CBR en Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceren vandaag de online Rij Bewust Test. De test geeft ervaren rijbewijsbezitters meer inzicht in het eigen rijgedrag en helpt om met een veilig en zeker gevoel te blijven rijden. Circa 90% van alle verkeersongevallen in ons land wordt veroorzaakt doordat bestuurders hun gedrag niet goed op de situatie afstemmen.
(1/3)
De Rij Bewust Test behandelt verschillende verkeerssituaties. Zoals rijden in een drukke stad, in het donker, met stromende regen op een drukke kruising of bijvoorbeeld op een onbekende snelweg. Het meet hoe je daar als bestuurder mee omgaat: ben je ontspannen, gaat de bediening soepel, of hoe soepel gaat het inparkeren? Kennis van verkeersregels en -borden wordt niet getoetst. De test is anoniem en gratis.
(2/3)
Minister Van Nieuwenhuizen is te spreken over de Rij Bewust Test: Ook al verplaatsen we ons momenteel minder door corona, als we in de auto stappen is het belangrijk dat het veilig is. Met deze test kun je als automobilist jezelf op een leuke en makkelijke manier even ‘door de scan’ halen. Je weet meteen wat er goed gaat en wat eventuele aandachtspunten zijn. Een mooi initiatief, goed voor de verkeersveiligheid.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…