CORONAVACCINATIE START MOGELIJK BEGIN 2021.

Den Haag, 7 december 2020 – Vaccinatie speelt een sleutelrol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Zodra de eerste vaccins zijn goedgekeurd, kan de vaccinatie in de eerste maanden van 2021 starten. Als er vaccins tegen het corona virus zijn goedgekeurd, zijn er niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom worden kwetsbare ouderen en zorgmede werkers gevaccineerd. Andere groepen komen daarna aan de beurt.
(1/3)
Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) beoordeelt samen met nationale medicijnautoriteiten zoals het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de veiligheid, werkzaamheid en kwaliteit van de verschillende coronavaccins. Zij zijn op basis van tussentijdse onderzoekresultaten al gestart met de beoordeling en zetten extra mensen in. Hierdoor is de beoordeling sneller klaar.
(2/3)
De voor bereiding voor de vaccinatie is in volle gang. Zodra er een veilig en goedwerkend vaccin is, kunnen we beginnen. We pakken het inenten zoveel mogelijk op dezelfde manier aan als bij andere vaccinaties, zoals de jaarlijkse griepprik. We bereiden dit samen voor met onder andere huisartsen, de GGD, instellings artsen en ziekenhuizen. De vaccins en miljoenen veiligheidsnaalden zijn ingekocht en klaar voor gebruik.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…