COSUM BEET COMPANY VOORHEEN SUIKER UNIE.

Cosun Beet Company is ontstaan uit een groep akkerbouwers die in 1899 de krachten bundelde om bieten beter te verwaarden. Anno 2020 zijn wij de meest efficiƫnte suikerproducent van Europa. Een speler op de wereldmarkt met klanten over de hele wereld. Cosun Beet Company ontwikkelt een breed scala aan innovatieve oplossingen zoals voeding, diervoeding, functionele eiwitten uit bietenblad, biobased huishoudartikelen en groene energie. (1/3)
Het voormalige Suiker Unie komt voort uit een succesvolle fusie (1966) van diverse bietenteler-coƶperaties. Uiteindelijk vormde Suiker Unie de enige verwerker van bieten in Nederland in een tijdperk dat bietenquota nationaal waren geregeld en afzet met name nationaal was georiĆ«nteerd. Tegenwoordig is Cosun Beet Company een bedrijf dat zoā€™n 40% van de Nederlandse suikerproductie exporteert.
(2/3)
Naast een suikerbietenfabriek in Duitsland, beschikt Cosun Beet Company over drie groengas-fabrieken en Ć©Ć©n ethanol fabriek. Cosun Beet Company verkent de grenzen van de circulaire economie, geheel in lijn met de visie Plants Powering People van moederbedrijf Cosun in Breda. Beiden moeder en dochter – zijn eigendom van een coƶperatie van 9.000 leden-suikerbietentelers.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…