CRISISNOODOPVANG IN SPORTHAL DE VIJFSPRONG 

Landelijk zijn er onvoldoende reguliere opvangplekken voor asielzoekers. Het Rijk heeft de veiligheidsregio’s gevraagd zorg te dragen voor de opvang van asielzoekers. Veiligheidsregio Midden- en West Brabant waar Rucphen deel van uit maakt, staat ook voor deze taak. Gezien het grote aantal asielzoekers en het tekort aan slaapplaatsen, is ons als gemeente dringend gevraagd een bijdrage te leveren.

Vanaf maandag 9 oktober wordt sporthal De Vijfsprong daarom geschikt gemaakt als crisis noodopvang locatie. Het gaat net als in 2022 om opvang van ongeveer 80 asielzoekers. De crisisnoodopvang duurt tot uiterlijk 1 maart 2024. De kosten komen voor rekening van het COA. Vanaf maandag 9 oktober starten de voorbereidingen om de sporthal in te richten als crisisnoodopvanglocatie.

Dat betekent dat er bedden, sanitaire voorzieningen, beveiliging, catering etc. geregeld gaat worden. Dit gebeurt door het COA, Rode Kruis en veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, i.s.m. de gemeente. Omwonenden en ondernemers die wonen/werken in de buurt van sporthal De Vijfsprong en verenigingen die actief zijn in De Binnentuin zijn geïnformeerd.

Actuele info op: www.rucphen.nl/crisisnoodopvang

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…