DANSGEZELSCHAP DE STILTE ONTVANGT CULTUURPRIJS.

‘s-HERTOGENBOSCH, 26 januari 2021 – Dansgezelschap De Stilte uit Breda ontvangt de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Volgens de jury heeft De Stilte met haar voorstellingen voor kinderen een nieuwe toon gezet in de dans. ‘De wervelende, woordeloze wereld van De Stilte overtuigt vanaf de eerste minuut’, aldus juryvoorzitter Machteld Postma.

(1/3)
Met dans de wereld een beetje anders maken. Vanuit die heilige missie maakt De Stilte al 25 jaar voorstellingen als ‘De Ontspoking’, ‘De Kartonbewoners’ en ‘Vliegende Koe’. Bezielde, multidisciplinaire producties die onder leiding van choreograaf Jack Timmermans werkenderwijs tot stand komen. Danstaal, verhaal, vormgeving en muziek vallen harmonieus samen in gelaagde voorstellingen voor alle leeftijden.
(2/3)
De Stilte vormt een genre op zichzelf’, aldus juryvoorzitter Machteld Postma. De prijs, waaraan een bedrag van € 10.000 verbonden is, wordt uitgereikt door commissaris van de Koning Ina Adema, die ook voorzitter is van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Prins Bernhard Cultuurfonds. Het begin van iets moois. De foto’s van De Stilte zijn van fotograaf r Hans Gerritsen. Bron: Cultuurfonds.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…