DE EEKHOORN 2.

Het is een echte boombewoner die als een acrobaat door de bomen rent en springt. In onze gemeente zien burgers steeds vaker een eekhoorn in hun wijk of tuin. De laatste jaren zijn veel bosjes met fijnsparren afgestorven vanwege de droge zomers. Ook de leeftijd van deze bosjes en de droge voedselarme grond waarop zij ooit zijn geplant spelen hierbij een rol. In deze bosjes hadden zij hun nesten en aten de zaden.
(1/3)
Door het afsterven van deze bosjes valt ook een groot deel van hun voedsel weg en moeten zij op zoek naar ander voedsel. Eekhoorns weten precies waar voor hun noten en zaden te vinden zijn. Het is een soms een gevaarlijke onderneming om in tuinen en plantsoenen te komen. Zij moeten wegen oversteken en soms moeten zij dit met de dood bekopen. In 2018 heb ik 8 dode eekhoorns van het wegdek gehaald, waarvan sommige platgereden.
(2/3)
Wat de reden is van sommige autobestuurders om over dode op de weg liggende diertjes te rijden ontgaat mij. Als de gemeente de eekhoornbescherming serieus neemt zou zij er ook heel verstandig aan doen om op sommige plekken waar eekhoorns regelmatig de weg oversteken informatieborden te plaatsen zodat automobilisten rekening kunnen houden met overstekende eekhoorns. In uw Hof kunt u de eekhoorns lokken en helpen met noten of pinda’s in de schil te geven. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Vengaboys - To Brazil!

Laden...

Laden

Laden…