DE GEVAREN VAN RIJDEN ONDER INVLOED VAN DRUGS.

Drugs gebruikende automobilisten staan positief tegenover rijden onder invloed van drugs. Zij hebben het gevoel dat het geoorloofd is om onder invloed van drugs te rijden, blijkt uit grootschalig onderzoek van Stichting TeamAlert. Uit het onderzoek, waaraan 3678 personen tussen de 18 en 50 jaar deelnamen, komt naar voren dat de drugsgebruikers die onder invloed autorijden het geen probleem vinden.
1/3)
Drugsgebruikers die onder invloed rijden schatten de kans dat zij een verkeersongeluk veroorzaken of staande worden gehouden door de politie klein in. Dit komt omdat zij de overtuiging hebben dat het altijd goed gaat als zij onder invloed van drugs autorijden. Dit komt omdat zij vaker onder invloed aan het verkeer deelnemen zonder gepakt te worden door de politie of zonder een ongeluk mee te maken.
(2/3)
Daarnaast denken drugsgebruikers die onder invloed rijden dat hun vrienden om hen heen hun gedrag accepteren. Dit komt vaak omdat zij een vriendengroep hebben, waarin het normaal is om onder invloed van drugs deel te nemen aan het verkeer. TeamAlert vindt deze resultaten zeer verontrustend. Drugs en autorijden gaan absoluut niet samen. Het moraal en de handhaving moet verbeteren.

Bron: Team Alert. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…