De Heimolen is overgegaan in andere handen

Heimolen verkocht
Op vrijdag 29 juni 2018 is de Heimolen verkocht aan de nieuwe eigenaren Ton Jaspers en hovenier Jansen. De Heimolen, die vroeger Broekemolen heette, werd gebouwd in 1844. Vrijdag om 16.00 uur werden de handtekeningen onder de koopovereenkomst gezet. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Matthijssen.

Nieuwe bestemming: kunst, cultuur en horeca
Het voornemen van de nieuwe eigenaren is om kunst en cultuur, Brabantse gastvrijheid en eten met elkaar gaan combineren in de molen. Zo blijft de molen behouden voor de toekomst.

De gemeente heeft de molen van 2008 tot 29 juni 2018 in haar bezit gehad en heeft de molen laten restaureren en laten draaien. Enkele molenaars waren aanwezig en gaven een demonstratie. Eén van de nieuwe eigenaren, Ton Jaspers, heeft ook het oude gemeentehuis van Rucphen (bouwjaar: 1850) gekocht en met een nieuwe bestemming in gebruik genomen.

Schilderwedstrijd
Er is een schilderwedstrijd uitgeschreven met als onderwerp “De Heimolen”. Kunstwerken dienen uiterlijk 1 oktober 2018 ingeleverd te zijn. Het voornemen van de initiatiefnemers is om de opbrengst hiervan te schenken aan een goed doel dat door de kunstenaar zelf is aangegeven. Om aan te melden of voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina “Heimolen Rucphen”.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Next on air:

Laden...

Laden

Laden…