Dorpsbus voor Sprundel en St. Willebrord

Inwoners van Sprundel en St. Willebrord kunnen vanaf 15 december 2019 gebruik maken van de elektrische dorpsbus van Deel.auto.

Deze pilot van drie jaar is het innovatieve en duurzame antwoord van de provincie, Arriva en Werkgroep Dorpsbus op het wegvallen van de bushaltes van lijn 312 in Sprundel en St. Willebrord. De werkgroep Dorpsbus bestaat uit leden afkomstig uit kernen in de gemeente Rucphen.

Prijzen
Voor het bedrag van € 2,50 reizen inwoners van de genoemde dorpen van deur tot deur binnen de gemeentegrenzen. Voor € 5,00 rijdt de bus ook verder in het gebied, tot steden als Bergen op Zoom en Breda. Ook dorpen als Oudenbosch en Zundert liggen binnen het traject. Deze prijzen gelden voor een enkele reis. De Dorpsbus Sprundel – St. Willebrord reserveer je straks eenvoudig door te bellen. De buschauffeurs zijn vrijwilligers.

Inzet vrijwilligers cruciaal
De dorpsbus is straks voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Deze wordt gecoördineerd door de Werkgroep Dorpsbus Sprundel – St. Willebrord. Daarmee is het echt vervoer van en voor de gemeente. Er is een behoorlijke pool van mensen nodig om de verschillende werkzaamheden en diensten te kunnen invullen. En er is altijd behoefte aan meer mensen!

Word ook vrijwilliger!
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij: Dorpswerk Sprundel: a.vanginneken@home.nl of KBO St. Willebrord: wilvdluijt@outlook.com
Deel.auto zorgt voor de elektrische bus en het onderhoud ervan. Verder dragen zij zorg voor het oplaadstation, het verzekeren van de chauffeurs en reizigers, het opleiden van de chauffeurs en planners en de planningssoftware.

De gemeente en Arriva zorgen voor alle informatie rond de dorpsbus richting de inwoners.

Visie Openbaar Vervoer en vooruitzichten
Eind 2018 stelde de gemeenteraad de Visie Openbaar vervoer vast. Daarna is samen met Dorpswerk Sprundel, de KBO’s Sprundel en St. Willebrord en SKW St. Willebrord (samen de Werkgroep Dorpsbus Sprundel – St. Willebrord), de provincie en Arriva actief op zoek gegaan naar passend vervoer voor de inwoners van Sprundel en St. Willebrord.

De komende drie jaar doet de gemeente ervaring op met deze manier van openbaar vervoer. Regelmatig vindt er een evaluatie plaats.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…