DUBBELSLAG VOOR OLAV KOOIJ IN SLOTETAPPE ZLM TOUR

Team Jumbo-Visma renner Olav Kooij heeft in Rijsbergen de slotetappe van de ZLM Tour gewonnen en daarmee zijn eindzege in deze vijfdaagse etappewedstrijd extra kleur gegeven.

Na de start in Made regende het aanvallen in het peloton. Uiteindelijk wisten vijf renners te ontsnappen uit de groep. Dit waren Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt), Max Kroonen (VolkerWessels), Tim Bierkens (Allinq), Bram Dissel (BEAT Cycling) en Jeroen Meijers (Nationale Selectie). Zij mochten lange tijd met een maximale voorsprong van vier minuten voorsprong voorop rijden, maar toen het peloton de gaskraan wat verder open draaide, liep hun voorsprong snel terug. De koplopers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en werden pas in de laatste twee kilometer teruggepakt. De sprint van een stevig uitgedund peloton werd een spannend duel tussen Kooij en Salby. Met een uiterste krachtsinspanning wist de Nederlander zijn Deense rivaal op de finishlijn te kloppen. Sam Welsford eindigde vlak daarachter als derde.

“Het moest vandaag écht uit mijn tenen komen, maar ik ben hier wel erg blij mee”, zei het jonge talent van Team Jumbo-Visma. “We hebben als team een hele mooie week gehad, waarin ik in de ZLM leiderstrui stand wist te houden bij de waaiers in Zeeland en de heuvels in Limburg. We rijden als ploeg niet zo vaak in eigen land. Dan is het super mooi om zo’n week te draaien, met drie ritzeges en winst in het eindklassement.”

Naast de gele ZLM leiderstrui werd Kooij op het podium ook gehuldigd als eindwinnaar van de Skoda groene trui van het puntenklassement en de Happy Dog witte trui van het jongerenklassement. Team Jumbo-Visma pakte ook de winst in het algemeen ploegenklassement.
Projectmanager Joost van Wijngaarden van organisator Libéma Profcycling keek na de koers terug op een geslaagde editie van de ZLM Tour. “In alle start- en finishplaatsen zijn wij enorm gastvrij en enthousiast ontvangen. Bovendien hebben we de hele week ideale weersomstandigheden gehad en waren in alle gemeenten veel toeschouwers aanwezig bij de aankomsten”.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

zaterdag 20 juli 2024

Last on air:
14:04 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
14:04 Commercial with ElektraVer 2023 (00:25)
14:06 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

with

Next on air:
14:06 Acapulco with Bebida Magica (02:53)
14:09 Freddie Fender with Wasted Days And Wasted Nights (02:39)
14:11 Ron van Hoof with Een avond om nooit te vergeten (03:07)

Laden...

Laden

Laden…