DWANGSOM VOOR DRUGSDEALERS DE MARKIEZATEN.

Acht gemeenten: waar onder Rucphen, slaan hun handen ineen tegen notoire drugsdealers. Wie op straat drugs dealt, loopt het risico om naast het strafrechtelijk optreden van de politie ook een zogenaamde last onder dwangsom van de betreffende gemeente te krijgen. Dit gebeurt in navolging van de gemeente Woensdrecht, waar dit instrument de afgelopen maanden al drie keer succesvol werd ingezet.

(1/3)
De burgemeester legt de overtreder een ‘last onder dwangsom’ op. De dealer wordt op deze manier ontmoedigd om door te gaan met zijn handel. Er hangt immers een flinke geldsom boven zijn hoofd. Voor een overtreding met drugs bedraagt de dwangsom € 5.000,- of €7.500,- voor de 1e overtreding. De burgemeester kan een dwangsom alleen opleggen binnen zijn eigen gemeentegrenzen.

(2/3)
Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr:
“Met de last onder dwangsom kunnen we effectiever optreden tegen drugshandelaars op straat. Hiermee kunnen we de drugshandel in de openbare ruimte echt aanpakken. De drugshandelaars moeten weten dat we hen in de gaten houden. We willen onze inwoners een prettige en veilige woonomgeving bieden. Deze bestuurlijke maatregel maakt dit mede mogelijk”.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…