E-laadpaal in Hertogstraat te Sprundel

Elk kerkdorp een laadpaal
De gemeente Rucphen heeft sinds een half jaar 5 E-laadpalen. Elk dorp is nu voorzien van minimaal één E-laadplaats. De E-laadpalen voor het elektrisch rijden zijn geplaatst op verzoek van de gemeente en in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Op deze wijze wil de gemeente het elektrisch rijden stimuleren.

E-laadpaal Sprundel nog niet aangesloten
“De E-laadplaats in Sprundel is helaas nog niet in gebruik”, vertelt wethouder René Lazeroms. “Het geduld van de E-rijders in Sprundel wordt hiermee op de proef gesteld. In eerste instantie kon de aannemer het elektriciteitsnet van Enexis niet direct vinden om de E-Laadplaats aan te sluiten. Toen de elektrische leiding werd gevonden, bleek deze in een asbest buis te liggen”, vult Lazeroms aan.

Strenge regelgeving bij asbest
“Wanneer asbest in het werk voorkomt, moet de uitvoering van het werk voldoen aan strenge regelgeving. Enexis moet hiervoor voorbereidende werkzaamheden verrichten. De aannemer mag dus niet eerder beginnen met het werk. Doet hij dit wel dan hangt er een fikse boete boven het hoofd”, aldus Lazeroms.

Gemeente werkt eraan
“Vanuit de provincie Noord-Brabant en de gemeente sporen we Enexis aan om zo snel als mogelijk de E-Laadplaats in Sprundel aan te laten sluiten op het elektrisch netwerk. Jammer genoeg kunnen we als gemeente naast het “achter de broek zitten van Enexis” niks extra doen om de aansluiting te bespoedigen. Uiteraard zijn we niet blij met deze vertraging. We hopen dat de E-rijders in Sprundel nog even geduld hebben. We doen er alles aan om de E-laadpaal zo snel mogelijk aangesloten te krijgen”, besluit wethouder Lazeroms.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

John De Bever - In Al Mijn Dromen

Laden...

Laden

Laden…