EEN NIEUW PLAN VOOR RELIGIEUS ERFGOED OUDENBOSCH.

Het plan voor de herontwikkeling van het religieus erfgoed krijgt een vervolg! Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge stelt aan de gemeenteraad voor om Sint Anna voor het grootste deel te behouden. In het voorstel staat dat de kapel van Sint Anna wordt gespaard en een mooie maatschappelijke invulling krijgt, en om een vaste verbinding te maken tussen Sint Louis en de Maria bouw.
(1/3)
In de nieuwe voorwaarden is aangegeven dat het grootste deel van het voor malig kloostercomplex Sint Anna niet mag worden gesloopt. Daarnaast zijn randvoorwaarden toegevoegd die betrekking hebben op de nieuwe bebouwing die mag worden toegevoegd. Die voorwaarden gaan over de plaatsing van de nieuwe gebouwen en de stijl van architectuur. Het college kiest ervoor om de kloosterbebouwing terug te zien.
(2/3)
Het college stelt aan de raad voor om de kapel van Sint Anna te verbouwen en daar KBO, bibliotheek, toeristisch informatiepunt en eventueel de Heemkundekring te huis vesten. Het college wil aansluiting blijven zoeken bij plannen van Woon kwartier om in de Mariabouw centrale voorzieningen onder te brengen. Die voorzieningen kunnen ook worden gebruikt om de (horeca) exploitatie van de kapel te dienen.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…