EMOTIONELE ZEGE VOOR TIMOTHY DUPONT IN 4E ETAPPE ZLM TOUR

Zeven renners trokken al vroeg op avontuur in de etappe van Rucphen naar Mierlo over bijna 200 kilometer. Dit waren de Luxemburger Tom Wirtgen (Bingoal Pauwels Sauces), de Est Mihkel Räim (Burgos-BH), de Fin Antti-Jussi Juntunen (ÀBloc), Dennis van der Horst (Allinq), Nick van der Meer (VolkerWessels), de Fransman Léo Bouvier (Bike Aid) en de Belg Jarno Jordens (Tarteletto-Isorex).
Toen in het peloton het tempo in de finale verder werd opgevoerd, liep de voorsprong van de koplopers razendsnel terug. Op de plaatselijke rondes in Mierlo werden de vluchters ingerekend. Tom Wirtgen was de laatste renner die werd bijgehaald. In de slotkilometers waagde Jelle Bootsveld van Allinq nog een dappere poging om te ontsnappen, maar ook hij wist niet uit de greep te blijven van het jagende peloton.
In de massasprint leek leider Olav Kooij op weg naar een derde ritzege in deze ZLM Tour, maar hij zag de Belg Timothy Dupont van Bingoal-Pauwels Sauces in de laatste twintig meter alsnog voorbijkomen. Elia Viviani (INEOS Grenadiers) eindigde als derde, voor Arvid de Kleijn (Human Powered Health) en Alexander Salby (Riwal Cycling Team).
Voor winnaar Dupont was het een emotionele zege. “Ik heb een zware periode achter de rug waarin ik in korte tijd mijn vader, schoonvader en schoonmoeder heb verloren”, aldus de winnaar, die op het podium met zijn handen naar de hemel wees. “Dat was erg zwaar, maar toch ben ik hard blijven werken. Gelukkig zijn mijn teamgenoten altijd vertrouwen in mij blijven houden. Daarom ben ik ook voor hen enorm blij met deze overwinning.”
In het algemeen klassement behoudt Olav Kooij de leiding. Hij start in de slotetappe in de gele ZLM leiderstrui en blijft ook aan de leiding in de strijd om de Skoda groene trui van het puntenklassement en de Happy Dog witte trui van het jongerenklassement.
De vijfde etappe van de ZLM Tour op zondag 12 juni voert de renners van Made naar Rijsbergen en heeft een afstand van 160 kilometer. Dan zal ook bekend zijn wie er als eindwinnaars gehuldigd gaan worden van de gele ZLM leiderstrui, de Skoda groene trui en de Happy Dog witte trui.
Uitslag: 1. Timothy Dupont, 2. Olav Kooij, 3. Elia Viviani, 4. Arvid de Kleijn, 5. Alexander Salby, 6. Jakub Mareczko, 7. Bram Welten, 8. Daan van Sintmaartensdijk, 9. Raymond Kreder, 10. Jesper Rasch.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:58 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

Frans Vergouwen with Muziekparadijs3

Next on air:
11:55 Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant (03:33)
11:59 Koen Witteveen with Samen (03:06)
12:02 Carl Perkins & Duane Eddy & Mavericks with Matchbox (06:18)

Laden...

Laden

Laden…