Expositie over bijgeloof met bomen, planten, dieren en insecten in Heemtuin Rucphen

In de grote ruimte van “Ut Gebouwke” van Heemtuin Rucphen is vanaf heden tot eind oktober een expositie te zien van bomen, planten, dieren en insecten met betrekking tot bijgeloof. Dit project is opgezet in samenwerking met Cultuurhistorisch Centrum De Weeghreyse in Rijsbergen, waar deze foto’s met bijbehorende teksten in maart en april al te zien waren. De expositie vloeit voort uit een eerdere samenwerking rond het thema “Religie Door De Eeuwen Heen” van drie samenwerkende musea in Landstad De Baronie.

Wat valt er te zien?
Bezoekers kunnen in “Ut Gebouwke” van Heemtuin Rucphen kennis nemen van bijgeloof rond de perenboom, appelboom, hazelaar, maretak, hulst, wijstok,
lindeboom, haagbeuk, klavertje vier, lelietje van Dalen, bij, zonnebloem, Sint Janskruid, paddenstoelen, witte lelie, lieveheersbeestje, mier, paard,
lam, slang, aap, spin, hond, kat, leeuw, ooievaar en de uil.

Openingstijden
Deze expositie is tijdens alle openingstijden van Heemtuin Rucphen te bezichtigen. In de zomerperiode is dat van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 16.00 uur en op veel zondagen van 13.00 – 16.00 uur.

Meer informatie
Meer informatie over (activiteiten in) Heemtuin Rucphen is te vinden op de website >>> www.heemtuinrucphen.nl en op Facebook.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…