Expositie Urbex foto’s in burgerzaal gemeentehuis

Vanaf 19 juni is de expositie Urban Exploring van fotografe Tessa van Gorkum uit Zegge te zien de burgerzaal van het gemeentehuis.

De tentoonstelling met de titel ‘Leave nothing but footprints, take nothing but pictures’ laat de schoonheid van het verval en de stilte van verlaten panden en terreinen zien. De foto’s wekken nieuwsgierigheid op naar het verhaal erachter.

Eigen verhaal
Volgens de fotografe heeft elke plek een eigen verhaal. “De locaties zijn verlaten door omstandigheden die niet altijd bekend zijn. Ik probeer altijd zo respectvol mogelijk met de locaties om te gaan. Uiteindelijk is het altijd van iemand geweest, iemands leven. Je komt in een tijdscapsule terecht als je een locatie binnen stapt. Waar andere mensen misschien alleen rommel te zien, zie ik de mooie kleuren en de schoonheid ervan.“ De fotografe probeert vaak de geschiedenis te achterhalen. Dit lukt helaas niet altijd.

Geheime locaties
Om te voorkomen dat personen die niets met Urban Exploring van doen hebben, de locaties verstoren, vernielen of stelen, worden alle locaties geheim gehouden.

Expositie
De expositie is van 19 juni tot 28 augustus tijdens openingstijden te zien in de burgerzaal van het gemeentehuis. Gemeente Rucphen biedt kunstenaars, fotografen e.d. gelegenheid om te exposeren in het gemeentehuis.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…