Feestelijke opening rotonde Poppestraat/Bremstraat op donderdag 7 juni a.s.

Feestelijke opening rotonde Sint Willebrord
Iedereen die vanaf donderdag Sint Willebrord inrijdt, wordt begroet met een mooie, sfeervolle en bovenal echt Willebrordse entree. De nieuwe rotondewordt op die dag namelijk feestelijk geopend.

Ideeën voor rotonde
Daarbij zijn wethouder Lazeroms van ruimtelijke ordening en fysieke leefomgeving, wethouder Matthijssen van cultuur en monumenten én de leerlingen van groep 7A van basisschool Maria Goretti aanwezig. Zij hebben door middel van een project op school veel ideeën ingestuurd voor de rotonde. Ze hebben zich daarbij verdiept in de geschiedenis van het dorp.

Willebrords ontwerp
De rotonde heeft een echt Willebrords ontwerp. Alle inwoners van het dorp mochten erover meedenken. De oproep van de twee bedrijven om hun ideeën voor de rotonde te delen, leidde tot meer dan 150 inzendingen. Peter Jansen van Jansen Hoveniers maakte een ontwerp. Hierin zijn in de vorm van Yin en Yang diverse typisch Willebordse zaken te zien. In Cortenstaal zijn de thema’s sport, ambacht, gebouwen en geschiedenis weergegeven, evenals een welkomst- en afscheidsboodschap. Ook de begroeiing van de rotonde is echt Willebrords. Onder meer heide, gagel en berk komen erin terug. In de loop van het jaar kan de rotonde in het teken komen te staan van bijvoorbeeld kerst of de wielerronde.

Duurzaam
Bij het ontwerp van de rotonde was duurzaamheid een belangrijk speerpunt. De bestrating is hergebruikt van een ander project en is zodanig gevoegd dat onkruid geen kans krijgt. In de houten palen vinden insecten een veilig thuis. De beplanting is speciaal geselecteerd om vlinders en bijen aan te trekken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 25 juni 2024

Last on air:
08:22 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 2 (00:14)
08:22 Saco & Liz Beekman with You Cannot Have It All (02:01)
08:24 Imca Marina with Viva Espana (03:28)

Now on air:

Gert Timmerman with Brandend Zand

Next on air:
08:31 Ria de Schutter with info Summer games Rucphen L. 08072024 (00:47)
08:32 Gebroeders Ko with Met De Neus Omhoog (02:58)
08:35 Otto Lagerfett with Hande hoch (03:19)

Laden...

Laden

Laden…