Geert (13) exposeert en vertelt verhalen over de Tweede Wereldoorlog in het gemeentehuis van Rucphen

In oktober is het 75 jaar geleden dat er in onze gemeente een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De gemeente herdenkt en viert dat samen met inwoners en bezoekers. Ze staat daarom met verschillende activiteiten stil bij deze bijzondere mijlpaal.

Een activiteit is zeker uniek te noemen. Geert (13) richtte één van de vitrines in het gemeentehuis in met bijzondere items uit zijn verzameling over de oorlogsjaren. Op diverse woensdagmiddagen is hij zelf in het gemeentehuis aanwezig om een speciaal (verzonnen) verhaal te vertellen over twee Rucphense kinderen in de Tweede Wereldoorlog.

Geert verzamelt al sinds zijn tiende jaar alles uit de Tweede Wereldoorlog
“Het begon toen ik voor het eerst bunkers zag uit de oorlog, in Willemstad, waar ik voorheen woonde. Ik besloot een kijkje te nemen. In de muur van de bunker zag ik alle kogelgaten die de Engelsen erin hadden geschoten bij de bevrijding. Wat een hels kabaal zou dat geweest moeten zijn, dacht ik bij mezelf. Een tijd later verhuisde ik naar Rucphen. Daar ging ik op de heide altijd kijken naar de militairen die aan het oefenen waren. Ik vond veel oefenhulzen en ik begon met het verzamelen van Nederlandse militaire spullen. Al snel kwam ik erachter dat er ook nog een heleboel spullen uit de oorlog bestonden. Hier en daar kocht ik wat en kreeg ik wat, en nu begint de verzameling mijn vitrinekast al uit te groeien!”
Geert besluit: “Voor mijn verzameling ben ik altijd op zoek naar objecten. Heeft u misschien nog een mooi object uit de oorlog dat u wilt schenken? Stuur gerust een mail naar wfiere@hotmail.com. Of neem het object mee als ik aanwezig ben bij de tentoonstelling!”

Tentoonstelling
Van 14 oktober tot 4 november is de expositie te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis. Op de woensdagmiddagen 16, 23 en 30 oktober vanaf 13:30 uur is Geert zelf aanwezig om toelichting te geven. Hij vertelt dan ook zijn verhaal over Johanna, de dochter van de notaris en Jacob, een boerenzoon en hoe zij de oorlog doorkomen en ze spannende en gevaarlijke avonturen beleven die echt gebeurd hadden kunnen zijn…

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:04 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
10:06 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
10:20 Dijk with Ik Kan Het Niet Alleen (03:54)

Now on air:

Blof with Alles Is Liefde

Next on air:
10:34 Freddy Breck with Rote Rosen (02:45)
10:37 Jannes with Zeg Het Mij Nog Maar 'N Keer (03:09)
10:40 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 2 (00:02)

Laden...

Laden

Laden…