Gemeente en molenstichting De Hoop Sprundel zetten samenwerking voort

Gemeente Rucphen en het bestuur van molenstichting ‘De Hoop Sprundel’ hebben besloten de samenwerking voort te zetten. Daarom sluiten zij per 1 januari 2019 een nieuwe overeenkomst voor het beheer en onderhoud van molen De Hoop te Sprundel.

Molenstichting ‘De Hoop Sprundel’ voert het beheer en onderhoud uit van molen De Hoop in Sprundel. Daarnaast organiseert de stichting allerlei activiteiten. De stichting ontvangt hiervoor jaarlijks een bedrag van de gemeente Rucphen. Het huidige contract loopt af op 31 december 2018.

“Molen behouden”
“De stichting heeft de exploitatie van molen De Hoop in de periode 2014-2018 op een goede wijze uitgevoerd”, vertelt wethouder Laura Matthijssen. “We willen de molen als cultureel historisch erfgoed graag bewaren voor de generaties na ons. Dit is mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van molenstichting ‘De Hoop Sprundel’. Als tegemoetkoming heeft de gemeenteraad besloten in ieder geval tot 2025 jaarlijks een bedrag van € 10.000,00 beschikbaar te stellen voor het in stand houden de molen. Ondanks de vele activiteiten en initiatieven van de molenstichting is het anders niet mogelijk om de molen open te houden” vervolgt de wethouder.

Vrijwilligers
De molenstichting zal molen De Hoop wekelijks minimaal één dag open stellen voor het publiek. De molenstichting spant zich er nadrukkelijk voor in om vrijwilligers te werven en te blijven betrekken bij molen De Hoop Sprundel voor het verzorgen van rondleidingen en educatie ten behoeve van onderwijsinstellingen en belangstellende groepen. Klein onderhoud en andere activiteiten voor het behoud van de molen De Hoop worden door de molenstichting uitgevoerd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Big Bopper - Chantilly Lace

Laden...

Laden

Laden…