Gemeente Rucphen formuleert nieuwe economische en toeristische visie

De gemeente Rucphen gaat aan de slag met een nieuwe economische en toeristische visie. Uitgangspunt daarbij is dat de toeristische en economische sector elkaar gaan versterken.

Eén visie
“Nu hebben we nog een Economische Visie. Deze is vastgesteld in 2009. En een visie Toerisme Rucphen van 2012”, vertelt wethouder Martien de Bruijn. “Beide visies lopen tot 2020. Vandaar dat we aan de slag gaan met een nieuwe visie. We stellen nu één visie op voor zowel toerisme als economie. Zo kunnen beide sectoren elkaar versterken. In onze toekomstvisie Puur Rucphen 2030 hebben we economie en toerisme ook samengebracht onder vrijetijdseconomie”.

Uitvoeringsprogramma’s voor kortere termijn
De nieuwe visie heeft een looptijd tot 2030. De richting voor het economisch en toeristisch beleid geven we hierin weer. Voor de daadwerkelijke uitvoering zullen we met kortere periodes werken. Zo kunnen ambities en doelen indien nodig makkelijker worden bijgesteld.

Thema’s
In de visie komen diverse thema’s nader aan bod. Het gaat onder meer in op detailhandel, horeca, toerisme, arbeidsmarkt, bedrijventerrein en Keurmerk Veilig Ondernemen.

Gedragen plan
“We betrekken nadrukkelijk ook stakeholders en ondernemers uit het werkveld bij de economische en toeristische visie. Zo moet het een gedragen visie worden. Bepaalde thema’s laten we in groepen verder uitwerken. We gaan hiervoor een themagroep instellen. We gaan hiervoor nog diverse instanties zoals FOR en IKR benaderen. We willen namelijk graag de input van deze stakeholders bij het toeristisch en economisch beleid betrekken. Draagvlak is essentieel. Ook komt er in september een brede inloopavond. Eind december willen we het plan dan ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden.

Doel
Doel is een duidelijke koers voor de economische en toeristische sector. Een koers waar iedereen achter staat”, zo besluit wethouder De Bruijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…