GEMEENTE RUCPHEN GEEFT DIENSTENCHEQUES.

De gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Zundert stoppen per 1 januari 2021. Onze gemeente Rucphen verlengt de regeling nog een jaar en stopt per 1 januari 2022 In 2021 zoekt de gemeente Rucphen naar passende alternatieven. In 2021 kunnen de mantelzorgers nog gebruik maken van de dienstencheques. Ze zijn bedoeld om de mantelzorger te ontlasten en te voorkomen dat deze overbelast wordt.
(1/3)
Mantelzorgers kunnen de cheques inzetten voor huishoudelijke taken bij hen thuis, zolang daar niemand woont die vanuit de Wmo ondersteuning of Wet langdurige zorg (Wlz) huishoudelijk ondersteuning ontvangt. Voor we de cheques voor mantelzorgers afschaffen, willen we een goed beeld hebben hoe we hen het best kunnen ondersteunen, vertelt wethouder Suzanne Breedveld – de Ruiter.

(2/3)
Alle mantelzorgers die gebruik maken van deze regeling worden hierover op tijd geïnformeerd waarbij een persoonlijk gesprek tot de mogelijkheden behoort, besluit de wethouder. Als mensen nu al vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met het Zorgloket telefoon 0165-349990 of zorgloket@rucphen.nl

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…