GEMEENTE RUCPHEN VERSTREKT MONDKAPJES AAN MINIMA.

Eén van de maatregelen van het kabinet in de bestrijding van het coronavirus is het dringende advies om een mondkapje te dragen in openbare ruimten. Dat geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Waarschijnlijk komt er ook mondkapjesplicht voor bepaalde locaties. Om minima tegemoet te komen verstrekt gemeente Rucphen aan hen gratis mondkapjes.

(1/3)
Voor inwoners met een laag inkomen betekent het kopen van mondkapjes een extra belasting op een vaak toch al krap budget vertelt wethouder Martien de Bruijn. Daarom hebben we besloten om aan deze inwoners twee wasbare mondkapjes per persoon te verstrekken. We werken hiervoor samen via het Werkplein. Het Werkplein heeft de mensen in de gemeente Rucphen met een laag inkomen in beeld.
(2/3)
Het Werkplein stuurt haar Rucphense klanten de mondkapjes per post toe. Deze inwoners hoeven dus niets te doen” besluit wethouder De Bruijn. Ook Voedselbank ‘t Warme Hart heeft mondkapjes ontvangen van de gemeente Rucphen. Deze zijn voor inwoners die een voedselpakket ontvangen.
Op deze manier wil de gemeente Rucphen de minima extra ondersteunen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…