Gemeente zoekt initiatieven voor project “Zonder boer geen voer”

GEMEENTENIEUWS
In de maanden december 2018 en januari 2019 is de tentoonstelling “Zonder boer geen voer!” te zien in het gemeentehuis van Rucphen. Daarom staan deze maanden in het teken van (agri)food, cultuur, ambachten en archeologie. De gemeente is op zoek naar leuke activiteiten en initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties die passen bij dit thema.

Tentoonstelling Zonder boer geen voer!
Deze tentoonstelling laat ons zien hoe de manier waarop wij ons eten produceren en consumeren, historisch gegroeid is. In een tentoonstelling van archeologische vondsten, historische objecten en hedendaagse technische snufjes wordt een zeer lokaal beeld geschetst van boeren in verleden, heden en toekomst.

Meer activiteiten
Gemeente Rucphen is op zoek naar leuke ideeën van inwoners, ondernemers en organisaties die iets willen organiseren rondom dit thema. De activiteiten kunnen heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan rondleidingen door vrijwilligers, boerderijbezoek in combinatie met bezoek tentoonstelling, workshops, lezingen, wedstrijden, acties etc. De gemeente zorgt voor de coördinatie en communicatie van het project.

Aanmelden
Inwoners of ondernemers met een leuk idee kunnen contact opnemen met Sophia Peeters van de gemeente Rucphen. Dat kan per e-mail via s.peeters@rucphen.nl of telefonisch via 0165-349.764.

Initiatief van Regio West-Brabant
Het project is een initiatief van Regio West-Brabant. De uitvoering is in handen van de ontwikkelaars van het concept: Echo tekst en presentatie. Verschillende edities zijn inmiddels afgerond en momenteel wordt het project in West-Brabant uitgerold. Gemeente Rucphen is de laatste gemeente in de regio waar de tentoonstelling is te zien. Meer informatie is te vinden op www.zonderboergeenvoer.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
16:57 Commercial with Rijsberge Vliegerdagen 2024 (00:39)
16:58 Commercial with Korst Banden Fijnaart (00:16)

Now on air:

with

Next on air:
16:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
17:02 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
17:03 Commercial with Neelen Dakbedekking 2023 (00:40)

Laden...

Laden

Laden…