Gemeentenieuws: Binnentuin in 2020 verder op de schop

Gemeente Rucphen werkt aan realisatie van de Binnentuin
De ontwikkeling van de Binnentuin – het gebied tussen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord – is inmiddels goed op gang. Zo zijn vorig jaar de nieuwe tennisbanen, wielerbaan, atletiekbaan en de vernieuwde handbalvelden in gebruik genomen. Ook hebben we een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Ook in 2020 zullen flinke stappen gezet worden om de Binnentuin verder vorm te geven. Vanwege deze werkzaamheden is het openluchtzwembad in 2020 gesloten. Het binnenzwembad blijft gewoon open, totdat het nieuwe zwembad in gebruik wordt genomen.
In 2017 is de gemeenteraad akkoord gegaan met ontwikkeling van het gebied De Binnentuin. Het is de bedoeling dit gebied verder te ontwikkelen tot een recreatief en toeristisch gebied met voorzieningen van kwalitatief hoog niveau. Naast vestiging van nieuwe voorzieningen, krijgen ook bestaande accommodaties een kwaliteitsimpuls.

“Flinke stappen gezet afgelopen jaar”
“We hebben flinke stappen voorwaarts gezet in de ontwikkeling van het sport- en recreatiegebied” vertelt wethouder Martien de Bruijn. Afgelopen jaar is de nieuwe accommodatie van tennisvereniging RICO gerealiseerd en hebben we de nieuwe wielerbaan en 400 meter atletiekbaan aangelegd. Daarnaast is er een bijbehorende parkeerplaats aangelegd en is gestart met de bouw van het nieuwe clubgebouw van “WWV en AVR’90”.Verder zijn de handbalvelden van Orion vernieuwd en zijn de noodzakelijke werkzaamheden aan het hockeyveld van Mistral uitgevoerd. Dit jaar zal het gebied rondom de wielerbaan nog worden aangeplant, waarmee de werkzaamheden in dit deel van de binnentuin kunnen worden afgerond.

“Volgende fase krijgt in 2020 vorm”
Vorig jaar heeft de gemeenteraad het overkappen van het 50 meter buitenbad als voorkeursvariant aangewezen. Op basis van dat idee zijn er de afgelopen maanden verschillende varianten in beeld gebracht, waaruit de gemeenteraad er één moet gaan kiezen. Het voornemen is dat de gemeenteraad in maart dat besluit neemt. “Het is een belangrijke afweging die we moeten maken. Het gaat om een voorziening waar onze inwoners weer 40 jaar mee vooruit moeten kunnen. Maar het gaat ook om een enorme investering, die afhankelijk van de wensen heel snel op kan lopen” aldus de wethouder.
Sloop voormalig kleedgebouw / entree buitenbad Ongeacht de te kiezen variant beginnen we dit voorjaar met de nodige voorbereidende werkzaamheden. Binnenkort gaat de schop in de grond aan de voorzijde van de Vijfsprong. De entree annex kleedaccommodatie voor het openluchtzwembad en de fietsenstalling moeten plaats maken voor de bouw van een wielerretail. De grond maken we bouwrijp. De daarin opgenomen kabels en leidingen moeten verlegd worden.

Buitenbad blijft gesloten in 2020
“Helaas heeft dit als gevolg dat het openluchtzwembad deze zomer niet kan worden gebruikt” verklaart Martien de Bruijn. Door de werkzaamheden kan de veiligheid voor de gebruikers op het terrein niet worden gegarandeerd. Bovendien moeten er allerlei kabels en leidingen worden verlegd of aangelegd, waardoor de installaties niet kunnen worden gebruikt.

“We gaan ervan uit dat het nieuwe bad eind 2021 klaar kan zijn”
“Dan kunnen de gebruikers er weer vele jaren tegen met een modern zwembad. Maar tot die tijd moeten we helaas door de zure appel heen. Binnenbad blijft wel open In de tussentijd blijft het binnenbad overigens gewoon open. Laco blijft dit voorlopig exploiteren namens de gemeente. Iedereen kan dus gewoon blijven zwemmen in het binnenzwembad”,  verzekert Martien de Bruijn.

Contactgegevens gemeente Rucphen, afdeling Middelen, team Communicatie
Correspondentie-adres: postbus 9, 4715 ZG Rucphen tel. : 0165-349657 E-mail : communicatie@rucphen.nl internet: www.rucphen.nl
Twitter: @gemrucphen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…