Geslaagde bewonersavond voor een nóg meer verbonden dorp Rucphen

De bewonersavond op dinsdag 12 juni in dorpshuis Agora was zeer geslaagd.

Bewonersavond
Ruim 35 inwoners uit het dorp Rucphen waren aanwezig om mee te praten om samen meer verbinding tussen inwoners te organiseren. De avond was georganiseerd door een werkgroep vanuit Kruiswerk voor U, Rucphen. Denie de Jong van “Kruiswerk voor U” en Marianne Martens vanuit de werkgroep openden de avond. Ook wethouder Laura Matthijssen-de Jong heette iedereen welkom en gaf aan blij te zijn met deze organisatie. “Dit is een vorm van overheidsparticipatie waarbij een project vanuit de inwoners wordt opgezet en de gemeente faciliteert en ondersteunt”. De wethouder wenste de werkgroep veel succes en sprak de hoop uit dat voldoende buurtverbinders zich zullen aanmelden voor de verdere uitvoering van het project.

Buurtverbinders
Na de opening was het woord aan Eric Hendriks van Mijnbuurtje.nl. Mijn buurtje heeft een aanpak ontwikkeld die inmiddels wordt toegepast in 40 wijken en gemeenten in Nederland. De aanpak draait met name om het vinden van buurtverbinders. Dit zijn mensen die zich graag willen inzetten voor een nog socialer en meer verbonden wijk. De buurtverbinders worden daarbij ondersteund door een eigen interactieve website.

Volop enthousiasme
Dat iedereen enthousiast was, bleek uit de spontane aanmeldingen. In ieder geval vijf deelnemers hebben aangegeven buurtverbinder te willen worden. Ook onder de overige aanwezigen waren veel mensen die graag op de hoogte willen blijven. Zij willen mogelijk nog een rol spelen in het project.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…