GROOVIN AFL. 345: WINTER, SNEEUW EN KERST.

Zondag 20 december naderen weer de donkere dagen voor kerst. En bij wijze van hoge uitzondering heeft GROOVIN’ dit jaar eens geen kerstuitzending. Wel blijven we in winterse sferen, die nou eenmaal horen bij de tijd van het jaar. De Kerstman maakt luidruchtig zijn entree en met Simon & Garfunkel hoor je de originele uitvoering van ‘A Hazy Shade Of Winter’, 20 jaar later eveneens door The Bangles op de plaat gezet.
(1/3)
Er zijn meer winterse liedjes, waaronder een stemmig Nederlandstalig chanson over de hongerwinter van 1944. Ook andere Nederlandse kleinkunstenaars dichten over het seizoen waarin de nachten het langst zijn.
Dan zijn er drie zangeressen op rij. Dusty Springfield bezingt de winter. Een Nederlandse zangeres waant zich een sneeuwpop. Een mooi kerstlied van Nat King Cole passeert de revue en je hoort een swingende ode aan het winterweer van Peggy Lee. (2/3)
Er is een stukje bluegrass, een sneeuwman, een zingende pater en misschien belandt ook Flappie weer eens in de pan. Kortom, een alternatieve kerstuitzending met wellicht konijn op het menu.
Wanneer? Zondag, 20 december van 11 tot 12 uur

Samenstelling en presentatie: Jan Antens

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Hannes Lanz - Wer Denn Sonst

Laden...

Laden

Laden…