IN DE KRAAG GEVAT NA ROEKELOOS RIJGEDRAG.

In de vroege morgen van zondag 27 september vond een 51-jarige Bredanaar het nodig om, na het negeren van een rood verkeerslicht, een stopteken van surveillerende verbalisanten te negeren. Hierop ontstond een achtervolging vanaf de Ettensebaan naar de Schorsmolenstraat in Breda. De bestuurder van het achtervolgde voertuig pleegde tijdens de achtervolging meerdere verkeersovertredingen.
(1/3)
Het voertuig kon uiteindelijk op de Schorsmolenstraat tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder van het voertuig probeerde hierop nog weg te rennen, maar de snelheid van de verbalisanten bleek vele malen groter. De bestuurder kon na een kort sprintje en met licht verzet aangehouden worden. De bestuurder bleek buiten de verkeersovertredingen ook nog artikel 8 van de Wegenverkeerswet (rijden onder invloed) te hebben overtreden. (2/3)
Hij blies 305 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen, hij moet zich melden voor een EMG cursus bij het CBR en hij heeft processen-verbaal gekregen voor het diverse keren negeren van een rood verkeerslicht, het niet volgen van de verplichtte rijrichting en het veroorzaken van gevaar en/of hinder op de weg. Al met al zal de bestuurder zo’n €3500,- kwijt zijn door zijn roekeloze rijgedrag.
Bron: politieteam Weerijs. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…