In- en uitreiscontroles voor verkeer naar België, politie deelt hoge boetes uit

RUCPHEN – België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op ‘niet-essentiële verplaatsingen’ om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op grote doorgangsroutes controleert de politie, maar bij de sluiproutes is er gekozen voor een andere oplossing. Daar staan grote containers die de weg blokkeren. Even de grens over naar België gaat sinds dit weekend niet meer zo makkelijk. De Belgische regering heeft reizen die niet als noodzakelijk worden beschouwd voorlopig verboden. Er wordt langs de grenzen van het land dan ook streng gecontroleerd.

Bij grote doorgangsroutes vragen politieagenten Nederlanders rechtsomkeert te maken. Wie zich niet houdt aan het verbod riskeert een boete tot 4000 euro of drie maanden gevangenisstraf.

Toch probeerden Brabanders, maar ook Belgen nog over de landsgrenzen heen te gaan via de verschillende sluiproutes. Daar hebben een aantal gemeentes inmiddels ook al een oplossing voor gevonden. Sinds zaterdagmiddag zijn er op diverse sluiproutes dranghekken en containers dwars over de weg gezet . De Nederlandse regering heeft vooralsnog geen extra maatregelen over de grenzen bekend gemaakt. Daardoor heeft de Nederlandse politie tot op heden aan de grens geen uitvoerende taak. België kan daarom zijn inwoners niet belemmeren Nederland in te komen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…