INTERVIEW MET PRINS DAVE VAN HET NACHTUILENRIJK.

Interview door Michelle Bor voor Rucphen RTV.

Waarom heb je besloten om de prins carnaval van het Nachtuilenrijk te worden?

Toen een vriend van mij een keer vroeg of ik mee wilde lopen met de raad van elf, vond ik dit veel leuker dan ik had gedacht. Toen de oude prins wegging en niemand eigenlijk nieuwe prins wilde worden, heb ik gezegd dat ik het wel graag wilde doen. In eerste instantie was dit eigenlijk niks voor mij, speeches geven en in het middelpunt van de belangstelling staan. Maar ik wilde dit wel graag leren en daarom heb ik besloten om prins te worden’.

Hoe is dit de afgelopen jaren bevallen?

Ik heb natuurlijk maar één jaar alles goed mee mogen maken als prins, aangezien ik pas sinds 2020 prins ben, maar dat was me erg goed bevallen. Ik vond het op sommige momenten wel spannend, bijvoorbeeld het speechen. Maar uiteindelijk was gelukkig alles goed gekomen en ben ik heel blij dat ik deze functie heb, het geeft echt een bijzonder gevoel’.

Wat vind jij de leukste activiteit onder alle prinsen?

Hm, we hebben erg veel leuke activiteiten en momenten met elkaar. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor het prinsenbal. Hier is er echt een kleine competitie onder elkaar als prinsen en dat is heel erg leuk. Tijdens het prinsenbal moeten we allemaal opdrachten en spelletjes doen tegen elkaar. Ook vind ik het leuk dat het dorp waar het op dat moment plaats vindt alles bepaald. De prins die wint mag als eerste speechen voor het gemeentehuis. Het eerste jaar had ik meteen gewonnen en zou ik eigenlijk meteen als eerste moeten speechen, wat ik juist zo eng vond. Gelukkig mocht ik uiteindelijk als derde speechen, dus dat scheelde weer’.

Denk je dat je volgend jaar nog steeds zo zenuwachtig gaat zijn voor de grote speech?

Ik denk dat ik het nog steeds wel een beetje spannend ga vinden, maar niet zo spannend als de eerste keer. Het is natuurlijk ook voor erg veel mensen en de burgemeester is er zelfs bij! Ik heb gelukkig veel tips gekregen van de andere prinsen en zodoende leert men natuurlijk. De andere kleinere speeches vind ik niet zo eng, hier ben ik ondertussen al wel een beetje aan gewend’.

Wanneer wordt de carnavalskrant rond gebracht dit jaar en staan er speciale dingen in waarop we moeten letten?

De carnavalskrant wordt zaterdag 5 februari rondgebracht, als ik het goed heb. Dit gebeurt natuurlijk altijd aan het einde van de ochtend en is altijd weer een klein feestje. Ik heb er al even in gebladerd en hij staat weer boordevol met leuke artikelen en er staat zelfs voor de kinderen een speurtocht in die ze kunnen gaan lopen met carnaval. Deze speurtocht komt langs verschillende huizen van de raadsleden en langs mijn huis, mocht er geen feest zijn, hebben we in ieder geval een leuke speurtocht gehad.

Nu prins Dave al helemaal klaar is voor zijn speeches kan hij net als het motto (we stelen de show) de show gaan stelen. Hopelijk geldt dit voor ons allemaal en kunnen we eind februari weer losgaan in onze favoriete carnavals outfits.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…