INTERVIEW MET PRINS HENDRICK VAN HEIKNEUTERLAAND.

Interview door Michelle Bor voor Rucphen RTV

Prins Hendrick is elk jaar weer razend fanatiek als het om carnaval gaat. Hij verzint graag samen met zijn raad nieuwe ideeën om elk jaar weer voor een geslaagd carnaval te zorgen. Het motto van dit jaar laat al zien dat we er zeker weer zin in hebben: wôk wij draaie wir dur.

Dit is alweer het zesde jaar als prins carnaval, hoe is het zo gekomen dat je bent begonnen als prins?

‘Ik kwam hier op St Willebrord wonen en op een gegeven moment werd het carnaval en dacht ik bij mezelf dat ik hier wel weer echt aan mee wilde helpen. Toen heb ik precies op dinsdagavond om 11:11 een sollicitatie gedaan bij de Heikneuters en mocht ik gelukkig op gesprek komen. Het plan was dat ik het jaar daarop aan mocht sluiten bij de raad, maar hier heb ik toch vanaf gezien. Toen later het jaar bleek, dat plat gezegd heel de raad op z’n kont lag, en de oude prins was opgestapt, werd mij opnieuw gevraagd of ik alsjeblieft prins wilde worden van Heikneuterlaand. Uiteindelijk heb ik besloten om deze mooie functie op mij te nemen’.

Heel de raad was opgestapt, stond je er dan niet helemaal alleen voor?

Toen ik destijds prins werd, begonnen we met een team van drie personen. Een prins, een boer en een nar en daar moesten we het mee doen. We hebben alles omgegooid, allemaal nieuwe ideeën en vervolgens groeide het zo weer verder uit. Nu zijn we met een topteam van 13 a 14 man en hebben we zelfs een bestuur’.

Hebben alle prinsen van de gemeente goed contact met elkaar?

Voorheen met het oude carnavalsbestuur viel St Willebrord hier een beetje buiten en vierden wij eigenlijk carnaval afzonderlijk van de rest van de gemeente. Hier was ik het niet mee eens, carnaval is een gezelligheidsfeest en ik vind het belangrijk om dit met z’n allen te vieren. Dus heb ik contact gezocht met de andere gemeentes en langzamerhand zijn de vijf dorpen weer bij elkaar gekomen. Nu hebben we weer gezamenlijke bestuursvergaderingen en andere leuke dingen zoals bijvoorbeeld het prinsenbal’.

Waar ben je het meest trots op als prins van Heikneuterland?

Ik vind het heel erg mooi om te zien dat het enthousiasme voor carnaval de afgelopen jaren zo enorm is toegenomen in ons dorp. Een mooi voorbeeld hiervan was de lampionnen optocht. Ik liep mee in deze optocht en kreeg opeens via m’n oortje te horen dat het erg druk was, op dit moment dacht ik 100/120 mensen misschien. Kreeg ik later te horen dat er wel 600 mensen meeliepen met deze optocht! Dan ben je toch wel heel erg blij verrast en dit doet je wel heel goed. Buiten de leuke reacties van mensen ben ik ook erg trots op de moederkes die elk jaar weer alle mooie kostuums in elkaar zetten. Deze zijn zo precies gemaakt, elk glittertje en veertje zit op de juiste plek. Dit vind ik ook heel erg knap’.

Welke quote beschrijft jou als een echte prins?

‘Ah dat vind ik lastig, maar ik ben wel echt dol op mijn prinsenpak. Dus ik denk dat deze quote mij wel weerspiegelt als prins. “Regelmatig kijk ik naar m’n prinsenpak en dan denk ik: wanneer mag je weer met mij mee’.

Nu prins Hendrick zijn prinsenpak al bijna heeft aangetrokken, is het ook tijd om jouw carnavalsspullen van zolder te halen. Het blijft onzeker of het doorgaat, maar met een goede outfit zit je altijd goed!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…