INTERVIEW MET PRINS PEER VAN TORENSJOUWERSLAAND.

Interview door Michelle Bor voor Rucphen RTV.

Prins Peer is een carnavals prins in hart en nieren, zoals hij zelf zegt. Elk jaar is hij vanaf de zomer al bezig met de nodige voorbereidingen voor het leukste feest van het jaar. Overal wordt aan gedacht en met zijn ervaren raad van elf komt dit altijd goed!

Weet jij na zeven jaar prins carnaval te zijn, nog hoe je op deze troon beland bent?

Voordat ik prins werd, ben ik elf jaar lid geweest van de raad van elf van de Torensjouwers. Hier ben ik destijds bij beland, omdat allebei mijn broers hier ook bijzaten. Na die tijd als raadslid kwam het plekje prins vrij en dat leek me eigenlijk wel wat’.

Vanaf wanneer hoor je weer de eerste keer het woordje carnaval vallen bij jullie thuis of bij de raad?

Na de zomer beginnen we toch al meestal met nadenken over de verschillende activiteiten van aankomend jaar. Maar het echte carnavalsleven begint natuurlijk na 11/11, hierna hebben

we nog twee activiteiten en dan in januari begint het weer te spelen. Ook hebben we natuurlijk veel vergaderingen met de raad, maar ook een aantal met de gehele gemeente’.

Wat zijn momenten die jij meemaakt als prins die een buitenstaander niet snel meekrijgt?

Dit zijn bijvoorbeeld bezoekjes bij zieke of oudere mensen. Wij mogen dan als prins samen met de raad op bezoek bij mensen die ziek zijn of juist wat ouder zijn. Torensjouwers kunnen zich hiervoor aanmelden bij de stichting, dan gaan we even gezellig op de koffie. Je merkt dat deze mensen hier echt van genieten en het heel erg leuk vinden. Dit zijn wel dingen waar je niet meteen aan denkt, als je denkt aan een prins carnaval. Toch zijn dit de extra’s die ik wel heel erg leuk vind om te doen!’.

Hebben jullie dit jaar al wat extra activiteiten bedacht, mocht het feest niet doorgaan?

Op Facebook staan inderdaad een aantal activiteiten waar je aan mee kan doen als Torensjouwer. We hebben nu een wedstrijd huis versieren, hier kan iedereen in Schijf tijdens carnaval aan meedoen. Verder hebben we ook nog cup cake pakketten voor de kinderen en hebben we een samenwerking met een slager. Door deze samenwerking hebben we ook mogelijk kunnen maken dat we leuke maaltijd pakketten hebben. Dus mocht het grote feest niet doorgaan hebben we in ieder geval genoeg kleine activiteitjes bedacht om iedereen enthousiast te houden. Mocht het feest wel doorgaan hebben we gelukkig genoeg contact gehouden met horeca en bedrijven om last-minute dingen te organiseren’.

Het motto van dit jaar is ‘dur zit muziek in’, hoe is deze gekozen en past dit motto een beetje bij jou als prins?

Het motto wordt natuurlijk elk jaar op dezelfde manier gekozen, en ook dit jaar zijn er weer verschillende motto’s ingestuurd en is er gestemd op de leukste. En ja toevallig past dit motto goed bij mij als prins, ik probeer namelijk zelf elk jaar een eigen liedje voor carnaval te maken. Ik merk dat dit op zo’n avond toch beter werkt dan bijvoorbeeld een speech. Hup ik zet mijn liedje aan, allemaal in de polonaise en we gaan er weer voor!

Zoals het motto van Torensjouwerslaand klinkt, zet de muziek maar aan! Het liefst natuurlijk met de liedjes van prins Peer en laten we hopen dat we flink kunnen dansen aankomende maand.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
17:02 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
17:04 Commercial with Maagdenberg 2024 (00:36)
17:05 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

with

Next on air:
17:05 Doe Maar with 1 Nacht Alleen (03:50)
17:09 Burdy with Op De Tandem Naar Marokko (02:29)
17:11 Larry Finnegan with Seven Lonely Days (02:51)

Laden...

Laden

Laden…