Nationaal Schoolontbijt op vrijdag 9 november: kinderen ontbijten met burgemeester Rucphen

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr geeft het goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. Op vrijdag 9 november ontbijt zij, in de burgerzaal van het gemeentehuis , gezamenlijk met 18 leerlingen van groep 8 van basisschool Mariadonk te Zegge.

Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt van 5 tot en met 9 november, waarin een half miljoen kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Doel
Het doel van het Nationale Schoolontbijt is dat kinderen zelf het belang van een goed ontbijt ontdekken. Tevens leren ze over hun eigen ontbijtgedrag. Veel kinderen slaan ’s morgens nog steeds hun ontbijt over, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is.

Samen ontbijten
In Rucphen nodigt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr 18 schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in de burgerzaal van het gemeentehuis. In totaal wordt in ruim 270 andere Nederlandse gemeenten gezamenlijk ontbeten. Tijdens het ontbijt maken de leerlingen kennis met de burgemeester en geven samen het goede voorbeeld.

‘Een feest voor iedereen’
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Eén van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feest voor iedereen’. Door deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt geeft Rucphen ook een bijdrage stichting Kinderpostzegels.

Het bericht Kinderen ontbijten met burgemeester Rucphen verscheen eerst op TV Krant West Brabant.

Source: TV Krant 2018

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Rene Troost - Wat Zegt Je Hart Er Van

Laden...

Laden

Laden…