Kindertop: Gemeente op zoek naar de dromen van Rucphen

De gemeente Rucphen nodigde woensdag 24 oktober 60 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs uit om aan te geven waar het naar toe moet met Rucphen.

De gemeente Rucphen organiseerde op woensdagmorgen 24 oktober 2018 als eerste gemeente in Brabant een Kindertop. Tijdens deze Kindertop ontving de gemeente 60 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. De leerlingen kregen de uitdaging om met elkaar ideeën aan te dragen voor de toekomst van Rucphen. Ook commissaris van de Koning Wim van de Donk bracht een bezoek aan Rucphen en ook nam deze uitgebreid de tijd om een kijkje te nemen bij de kindertop.

Kinderen hebben de toekomst
Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr geeft aan dat het organiseren van een Kindertop onderdeel uit maakt van het door de gemeenteraad vastgestelde Routeplan Overheidsparticipatie: “De Kindertop is een bijeenkomst waarin we kinderen vragen om ideeën aan te dragen voor de toekomst van hun gemeente”, aldus de burgemeester. “Dat kan en mag over van alles gaan. Van spelen tot duurzaamheid, van sport tot gezondheid, van veiligheid tot … het maakt niet uit. Hoe helpen we elkaar in de toekomst? Wat maakt Rucphen echt tof? Waar kunnen opa’s en oma’s naartoe? Hoe zorg je ervoor dat iedereen in de dorpen wil blijven wonen? Alles wat de kinderen interesseert en wat ze belangrijk vinden.”

Toekomstvisie Puur Rucphen 2030
In de door de raad vastgestelde Toekomstvisie Puur Rucphen 2030 is aangegeven dat de overheid participeert in initiatieven vanuit de samenleving. “Wij gaan op zoek naar die initiatieven en ontwikkelingen in de samenleving. En we starten bij de jeugd. De beste ideeën nemen we mee naar de Burgertop die we op een later moment organiseren. Daar gaan we op zoek naar mogelijkheden om die ideeën ook daadwerkelijk te realiseren.” vervolgt de burgemeester, “Maar eerst laten we de jeugd aan het woord, die heeft immers de toekomst!”
Het bericht Kindertop: Gemeente op zoek naar de dromen van Rucphen verscheen eerst op TV Krant West Brabant.

Source: TV Krant 2017

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…