KLEINE DALING AANTAL INBRAKEN NOORD BRABANT 2020.

Tot en met augustus 2020 vonden er in Nederland in totaal 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent. In de provincie Noord-Brabant nam het totaal aantal inbraken af met 5 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

(1/3)
Zwakkere afname inbraken dan in Nederland, in 2020 werden er in Noord-Brabant in totaal 3251 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van maar 5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De meeste inbraken binnen de provincie vonden plaats in Eindhoven (373), Tilburg (332) en Breda (275). Het minst vaak werd ingebroken in Haaren.

(2/3)
Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. Als de schuurdeur openstond, geldt de dekking niet. Er zijn ook andere regels als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…