LACHGAS IN HET VERKEER IS LEVENSGEVAARLIJK.

Om dit probleem aan te pakken start de organisatie in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deze week de campagne “Rij Ballonvrij”. Deze campagne, met als slogan “word geen clown in het verkeer”, wil jongeren laten inzien dat het lachgasgebruik in de auto niet normaal is. De campagne is vooral online gericht om daar de sociale norm uit te dragen en de jongeren te bereiken.
(1/3)
Rij Ballonvrij” richt zich niet alleen op bestuurders die lachgas gebruiken, maar ook op de passagiers in de auto. Uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat zij elkaar niet aanspreken op hun gevaarlijke gedrag. Deze campagne wil door middel van tips en tricks passagiers daarom stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen, door de bestuurder aan te spreken op het ongewenste gedrag.
(2/3)
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): “Deze campagne is helaas hard nodig. Een ballonnetje lachgas achter het stuur is allesbehalve onschuldig, het is levensgevaarlijk. Lachgas in het verkeer kan het einde van je eigen leven of dat van een andere verkeersdeelnemer betekenen. Doe dat jezelf of een ander niet aan.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…